Sviestadträffen!

Då va Sviestadträffen i Linköping avklarad och Tyllinge Rallyteam finns åter igen med i toppen av Grupp-E. Teamet fanns representerat med tre stycken bilar, det var Chrisse i sin VW Golf Mk4, Micke i en VW Golf Mk3 och Viktor i sin VW Golf Mk2 och alla i klassen C-Förare Grupp-E som hade 11 startande.

Tävlingen bestod av 1 sträcka som kördes tre gånger och alla åken räknades, banan var en blandning av grus och asfalt.

SS1: Chrisse går ut hårt och sätter en bra tid i första omgången och går in som 3:a i klassen, Micke sätter även han en riktigt bra tid och går in på en fjärde plats i klassen, men efter att ha laddat på fullt över ett flyg så slog han loss hasplåten, så det blev att reparera under servicen. Viktor valde för hårda däck bak och hade inget fäste på asfalten, utan det gick på sladd hela tiden och han snurrade nästan in i mål och tappade mycket tid, han gick in på en 8:e plats.

SS2: Chrisse laddar på bra även det här varvet, även om han med flyger mycket och landar hårt på nosen och slår sönder lite plast så sätter han en bra tid igen och ligger kvar på sin 3e plats. Även Micke gör ett stabilt andra åk, även om han tappar lite tid mot de tre snabbaste, ligger även han kvar på sin 4:e plats. Viktor, med nya däck på bak sätter även han en bra tid, även om det är långt upp så försöker han åtminstone komma åt 7:e platsen.

SS3: Inget är säkert då det bara är sekunder som skiljer i toppen, Chrisse gör ett till stabilt åk, men det räcker inte till för att komma åt ettan eller tvåan, istället sätter Micke en kanontid och lyckas smita förbi Chrisse med bara några tiondelar, så han går upp på 3:e plats och petar ner Chrisse till en 4:e placering. Viktor sätter ännu en bra tid, men lyckas inte köra i fatt och slutar på en 8:e plats.

Så teamet kan summera tävlingen med att Micke blir 3:a, Chrisse 4:a och Viktor 8:a, nästa tävling i RS-serien är Åtvidabergs MK:s Stefans Minne som körs i Söderö utanför Åtvidaberg den 7/6.

Tyllinge Rallyteam vill tacka medtävlande och arrangören för en riktigt bra tävling och kanonfin bana även om det var 119 startande!    

1 maj 2014