Himmelstalundssprinten!

 

Himmelstalundssprinten blev en riktigt bra tävling för Tyllinge Rallyteam, vi kom till start med 3 bilar i C-förare Grupp-E och 1 bil i Grupp-E Elit, i C-klassen var det 13 startande vilken innebar att efter de två första åken så va det 7 bilar som skulle få göra upp i finalen. I Elit så va det 2 startande så båda skulle få köra final där. 

Vi kände alla att vi var tvungna att sätta en bra tid i omgång 1 och det lyckades vi med, Chrisse i sin Golf Mk4 satte snabbaste tid i första åket 2:14,21 och Viktor i sin Golf Mk2 gick in på en 3:e plats på tiden 2:15,68 Micke i sin Golf Mk3 hade nästan inga bromsar alls under första varvet, men kommer ändå in på en 5:e plats på tiden 2:17,57 och alla var än så länge i final!

Jimmy i sin Opel Astra satte en fin tid i första omgången på 2:13,15, men lyckades inte rå på Andreas Norström som satte en tid på 2:11,38!

Omgång 2 och ingen kände sig säkra på final du det va riktigt jämt, men Chrisse följer upp sitt snabba första åk med att sätta snabbaste tid i klassen igen, han gick in på 2:13,43 och va klar för final! Micke satsade för fullt efter ett hårt jobb på servicen för att få tillbaka bromsarna och satte tiden 2:14,53 och gick in som 3:a i finalen. Viktor hade ett struligt åk och satte en dålig tid, bara 2:17,05 men klarade finalen med en 4:e plats in där.  

Jimmy satte en till bra tid på 2:13,42, men nu va det bara att ladda om och satsa allt i finalen!

Först ut i finalen var Jimmy han laddar på riktigt bra och sätter tiden 2:13,01 men snabba Andreas Norström i sin Golf Mk2 klipper till med tiden 2:11,30 och vinner Grupp-E Elit. Framvagnen har även fått sig en smäll på den uppkörda banan och någonting sitter löst.

Efter som man ändrar startordning efter placering så va det Viktor som gick ut först i finalen i för C-förarna, han får till ett bra åk och sätter tiden 2:16,36 på den uppkörda banan, men även han stukar framvagnen och när han går i mål står ratten ett kvarts varv fel. Efter Viktor gick Micke ut och smäller dit den riktigt bra tiden 2:13,17 och är snabbast än så länge! Men föraren efter går in på bättre tid och Micke ligger 2:a 0,02s från 1:a platsen, nu är det bara Chrisse kvar, men någon stans på den uppkörda banan plockar han med sig en stor sten i framvagnen, men lyckas sätta tiden 2:14,02, viket bara tyvärr räckte till en 4:e plats, Viktors tid gav en 5:e plats tillslut.

Så summerat så blev det en lyckad dag med placeringarna Jimmy 2:a, Micke 2:a, Chrisse 4:a och Viktor 5:a

Stort tack till alla tävlande och arrangör för en kanon dag på Himmelstalundsbanan!

20 apr 2014